latinica  ћирилица
05/06/2022 |  12:31 | Аутор: СРНА

Бањац: Велики дио међународне заједнице на страни Бошњака

Велики дио међународне заједнице ставио се на страну бошњачких лидера, односно политичког Сарајева, и одавно не поштује ни Устав ни законе БиХ, оцијенио је данас предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац, поводом захтјева Шефика Џаферовића да Кристијан Шмит донесе одлуку о финансирању избора.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Они мимо свих правила, протокола, међународног права и Устава БиХ желе да наметну, не демократском вољом грађана, него силом оно против чега се боре у свијету - рекао је Бањац Срни.

Бањац је упитао Џаферовића да ли зна да високог представника, на приједлог Савјета за спровођење мира, треба да изабере Савјет безбједности УН и да то није учињено.

- Док се то не деси, БиХ нема високог представника - истакао је Бањац.

Бањац је нагласио да се одавно зна да дио међународне заједнице не поштује ни Устав ни законе БиХ, поготово међународне постулате и одредбе међународног права.

Према његовим ријечима, велики дио међународне заједнице, од када је настала дејтонска државна заједница БиХ, жели да на основу силе, пријетњи, забрана, смјена и свега што је по свим конвенцијама забрањено наметне политички систем који није потписан у Дејтону.

Он је оцијенио да прича о праву и правди и људским правима у суштини пада у воду, а међу тим земљама је и државна заједница БиХ.