latinica  ћирилица
06/06/2022 |  21:19 | Аутор: СРНА

Додик: Предложени закључци биће обавезни за све који наступају у име Републике

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да предложени закључци посебне сједнице Народне скупштине Српске одражавају ставове које Република Српска треба да усвоји и који ће бити обавезни за све који наступају у име Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да је у том погледу данашња посебна сједница парламента Српске оправдала своје сазивање.

- Ови закључци ће бити обавезни за све који су наступају у име Републике Српске и надам се да ће то донијети користи самој Републици - истакао је Додик у завршној ријечи.

Он је истакао бошњачки народ и владајућа политика овог народа дубоко гријеши и да је девастирала БиХ и ставила је на пут потпуне неизвјесности да ли ће остати или неће.

Додик је у скупштинској расправи рекао да је очекивао да ће тема данашње посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске објединити власт и опозицију.

Он је додао да политика Републике Српске није да одустане од закључака Народне скупштине о враћању надлежности Српске.

- Када смо их доносили знали смо да то није ствар која ће се десити брзо и лако, а сада поручујемо да нећемо одустати. Мислим да ће се ствари у БиХ у правцу њеног распада убрзавати, наш интерес у томе је да сачувамо мир и пријатеље. Наш интерес је да сачувамо стабилност. Мир се наравно може и мора градити на унутрашњем плану, а стабилност на регионалном и општем плану - истакао је Додик.