latinica  ћирилица
09/06/2022 |  16:18 ⇒ 17:49 | Аутор: СРНА

Лукач поднио пријаву за клевету против блогера Радовановића

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поднио је пријаву надлежном суду за клевету против блогера Борислава Радовановића због злонамјерних пласирања лажних вијести и информације да министар посједује нелегално изграђену породичну кућу у Бањалуци.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је изјавио Срни да је објекат породичне куће за коју Радовановић тврди да је "бесправно саграђен", изграђен још 2001. године уз валидну грађевинску дозволу и извршен је технички пријем, након чега је издата употребна дозвола од Административне службе града Бањалука.

- Све ове чињенице могу се провјерити у архивама Градске управе Бањалука. Изношење оваквих неистина није само злонамјерно са циљем нарушавања мог личног интегритета, већ и са намјером повреде приватности мог дома и моје породице, што је недопустиво - нагласио је Лукач.

Он је подсјетио да је право на приватност једно од основних људских права, а Устав Републике Српске је јасно рекао да су човјекова приватност, лични и породични живот неповредиви.

- У том смислу очекујем да сви надлежни органи и новинарска удружења реагују, јер Боро Радовановић није фотографисао и у јавности објавио јавни објекат, већ моју приватну кућу у којој живи моја породица и при томе изнио низ лажи - рекао је министар Лукач.