latinica  ћирилица
09/06/2022 |  17:10 ⇒ 22:17 | Аутор: РТРС

Ђајић: Дојаве о бомбама дјело тероризма (ВИДЕО)

Пацијенти, здравствни радници и ја као директор Универзитетског клиничког центра смо огрочени дојавама о бомбама, рекао је за РТРС Владо Ђајић, директор ове установе.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић каже да су данашње дојаве о бомбама "трећи терористички напад" на ову установу, једну од најважнијих у Републици Српској.

- Прије десетак дана смо такође имали дојаве о бомбама, а прошле године са истим ефектима смо имали "терористички напад" од људи који су измислили аферу кисеоник - навео је Ђајић.

Он је истакао да дојаве о бомбама могу да пошаљу само болесни умови којима ништа не значе ни болесна, ни тек рођена дјеца, као ни тешко болесни пацијенти.

- Морали смо породиље и труднице данас изводити испред УКЦ-а по киши и невремену и то је била страшна слика - истакао је Ђајић.

Подсјећамо, поново данас је упућена лажна дојава о експлозиву постављеном на Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Дио пацијената и медицинског особља био је евакуисан по примању дојаве, а након против-диверзионог прегледа успостављен је редован рад.