latinica  ћирилица
12/06/2022 |  22:12 ⇒ 22:32 | Аутор: РТРС

Вишечасовни састанак у Бриселу; Додик поручио да неће потписати документ који квалификује сукобе у Украјини

У Бриселу траје вишечасовни састанак лидера парламентарних странака у БиХ са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом.
Брисел: Састанак Мишела са лидерима странака из БиХ (Фото: consilium.europa.eu) -
Брисел: Састанак Мишела са лидерима странака из БиХ (Фото: consilium.europa.eu)

Састанак је почео око 15.00 часова и још увијек траје, а како медији наводе, споран је документ, односно дио политичког споразума који се тиче односа БиХ према руско-украјинском сукобу.

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је на Твитеру да неће дозволити да се потпише било какав политички документ у коме се на било који начин квалификују сукоби у Украјини.

Додик је истакао да су за "све политичаре из Српске обавезујући само закључци Народне скупштине Републике Српске, који кажу да остајемо неутрални".

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић огласио се такође на Твитеру.

Подсјећамо, на састанку из Републике Српске учествују лидери СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, СП-а Петар Ђокић, ДНС-а Ненад Нешић и ПДП-а Бранислав Бореновић.

Састанку из Федерације БиХ присуствују предсједник и потпредсједник СДА Бакир Изетбеговић и Шефик Џаферовић, те лидери ДФ-а Жељко Комшић, странке Народа и правде Елмедин Конаковић, СДП-а БиХ Нермин Никшић, Наше странке Един Форто и Независног блока Сенад Шепић.