latinica  ћирилица
13/06/2022 |  19:12 ⇒ 14/06/2022 | 07:05 | Аутор: РТРС

Дјечак којег је аутомобилом ударила сребреничка одборница и даље у тешком стању (ВИДЕО)

Здраствено стање дјечака који је провријеђен у саобраћајној несрећи 9. јуна у Братунцу и даље је веома тешко, потврђено је за РТРС у УКЦ-у Тузла, гдје је дјечак смјештен. Малољетног пјешака аутомобилом је ударила Џелалдина Нукић, одборник Демократске фронте у Скупштини општине Сребреница, која је побјегла са мјеста несреће. Предмет је преузело Окружно тужилаштво Бијељина.
Братунац - Фото: СРНА
БратунацФото: СРНА

Апарат за вјештачко дисање у животу одржава 16-годишњака из Братунца. Због тежине повреда љекари из Тузле не усуђују се да прогнозирају. Чине све да сачувају млади живот који је бахатошћу возача доведен у питање.

- Пацијент иницијала И.Р. тренутно се на налази на Одјељењу за интезивну његу и терепију УКЦ-а Тузла. Ради се о вишеструким повредама главе и тијела. Прикључен је на апарат за вјештачко дисање - навео је Елдар Шехић, портпарол УКЦ-а Тузла.

Вијест о саобраћајној незгоди прошла је готово незапажено, а то поврђује да је РТРС први медиј који се интересује за судбину дјечака, каже Шехић.

Истрага тек треба да утврди колико је Џелалдина Нукић возила у насељеном мјесту гдје је ограничење 50 километара на сат, да ли је стала и зашто није указала помоћ дјечаку кога су мјештани пронашли у бесвјесном стању, у каналу поред пута Братунац-Сребреница скоро два сата након несреће.

- Морала је да стане, да укаже помоћ дјечаку којег је ударила и тиме покуша да спаси живот, иако је несрећа увијек могућа - каже Милош Миловановић, потпредсједник СО Сребреница.

Полицијска потрага за несавсјесним возачем трајала је два дана. Нукићева је ухапшена у суботу 11. јуна и убрзо пуштена. Окружно тужилаштво Бијељина наложило је полицијским службеницима ПУ Зворник предузмање свих мјера и радњи из своје надлежности, након чега ће се изјаснити о квалификацији наведеног догађаја. 

-  Треба утврдити да ли је одборница заиста напустила свјесно лице мјеста несреће или у незнању. Уколико би се десило да је напустила лице мјеста а знајући да је повриједила некога, онда је то катастрофалан и нељудски однос према оном коме је учињено зло - истиче начелник општине Младен Грујичић.

Нукићева је одборник ДФ у сребреничкој Скупштини. У јавности се за њу чуло када је писала Кристијану Шмиту жалећи се на тежак положај, како каже, "жртава сребреничког геноцида".

Из њене странке нема одговора да ли је морално и исправно да особа која удари дијете аутомобилом и остави га повријеђеног и даље буде члан те партије, али и обавља јавну функцију.