latinica  ћирилица
15/06/2022 |  09:53 ⇒ 11:36 | Аутор: РТРС

Вишковић за РТРС: Милонас спреман да улаже у Републику Српску (ФОТО/ВИДЕО)

Са генералним директором "Алумила" Јоргосом Милонасом разговарали смо о проширењу инвестиција које "Алумил" има у Власеници, изјавио је за РТРС премијер Републике Српске Радован Вишковић.
Радован Вишковић са генералним директором компаније "Алумил" Јоргосом Милонасом - Фото: РТРС
Радован Вишковић са генералним директором компаније "Алумил" Јоргосом МилонасомФото: РТРС

Вишковић је истакао да је Милонаса упознао са привредним амбијентом Српске и нашим предности у односу на друге.

- Он ће већ данас контактирати своје руководство у Власеници. Има намјеру да се већ сљедеће седмице у Београду састане са руководством "Алумила" из Власенице. Спреман је да проширује капацитете и да улаже у Републику Српску - рекао је Вишковић након састанка са Милонасом у Солуну.

Вишковић је истакао да је као проблеме пословања у Грчкој Милонас навео еру роботизације, недостатак радника, скупе енергенте, а рекао је да се са сличним проблемима компанија сусреће и у Србији.

- Логична дестинација за даље инвестирање је Република Српска. Ја сам га позвао у Српску да дефинишемо локацију за градњу новог погона, с обзиром на то да је Милонас рекао да је "Алумилу" потребан знатно већи производни погон, са већим бројем радника него што сада имамо у Власеници - поручио је Вишковић.

 

Премијер Српске је Милонасу рекао да му можемо понудити инфраструктуру и земљиште, као и да су наше локалне заједнице широм Српске спремне да му сву ту инфраструктуру обезбиједе по симболичној цијени.

- Сигуран сам да ћемо направити посао у скоријем времену и да ће "Алумил" проширити своје погоне у Српској - оцијенио је Вишковић.