latinica  ћирилица
15/06/2022 |  13:37 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Перовић: Додик са Путином и другим државницима у Санкт Петербургу

Шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић рекао је да је изузетно значајно предстојеће учешће српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на Економском форуму у Санкт Петербургу, гдје ће се састати са руским предсједником Владимиром Путином и другим државницима.
Душко Перовић - Фото: РТРС
Душко ПеровићФото: РТРС

Перовић је најавио да је веома важно што ће Додик говорити на отварању Форума, на коме ће у вези са економским темама имати доста интересантних и важних састанака са бројним државницима.

- Не само са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином... Надамо се да ће резултати тих разговора бити врло плодни и успјешни - рекао је Перовић Срни.

Према његовим ријечима,овај форум, на коме ће учествовати и Додик, биће веома интересантан, а његова тема ове година је - Нови свијет, нове могућности.

Он је оцијенио да је овај форум, који ће окупити представнике више од 130 земаља свијета, други по значају у односу на Свјетски економски форум, који се одржава у Давосу.

Српски члан Предсједништва и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је раније да ће у Санкт Петербургу учествовати на Економском форуму, у оквиру којег је договорен његов састанак са руским предсједником Владимиром Путином.

Додик је рекао да је с Путином договорен састанак у петак, 17. јуна, након пленарне сједнице тог форума. /крај/бој