latinica  ћирилица
16/06/2022 |  20:50 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Вулић: Шаровићева мржња према Додику претворила се у мржњу према Српској

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић изјавила је да предсједник СДС-а Мирко Шаровић данас није нашао за сходно да заједно са својим суграђанима учествује на обиљежавању Дана одбране Сарајевско-романијске регије и ода почаст убијеним српским јунацима, већ је руку под руку са Шефиком Џаферовићем у Бакуу.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Што је још горе, Шаровић, који је ратне дане проводио скривен у замрзивачу да би избјегао одлазак на ратиште са својим комшијама и бранио српску земљу и огњишта, 16. јул - дан јуначке одбране његовог краја искористио је да на најгори и најцрњи начин говори о Милораду Додику и Владимиру Путину. Тужно и жалосно је антисрпско понашање човјека који води странку са префиксом српска - истакла је Вулићева коментаришући Шаровићеву изјаву, поводом предстојећег састанка Додика и Путина, да би се "Додик састао с црним ђаволом, ако би му то помогло да он и његова партија боље прођу на изборима".

Она је рекла да мора подсјетити "Шаровића, који је изрод српског рода, да Срби као страдалнички народ никада нису подржавали сукобе и ратове, али исто тако никада не би продали нити се одрекли своје браће Руса само да би испунили захтјеве политичког Сарајева и дијела међународне заједнице".

- Нема те власти, новца и некретнина које могу замијенити животе српских јунака и српски патриотизам. Међутим, све то материјално, нажалост, приоритет је Мирку Шаровићу, јер он нити је бранио нити чувао Републику Српску. Док су други гинули, он је сједио скривен у замрзивачу, а потом се окренуо стицању некретнина и мијењао удобне добро плаћене фотеље - нагласила је Вулићева за Срну.

Она је оцијенила да Шаровић има комплекс и страх од Милорада Додика, а страх је највећа препрека у животу човјека и производи мржњу.

- Проблем је што се Шаровићева мржња према СНСД-у и Додику претворила у мржњу према Републици Српској и српском народу. Јасно је да је Шаровић погубио конце и да је изгубљен у времену и простору јер ни у својој странци не може да буде лидер, а камоли Републици Српској или њеном народу - нагласила је Вулићева.

Она је додала да је Шаровићев проблем то што није и никада неће никоме бити лидер, те што би за пар добро плаћених позиција у Сарајеву за себе и своје послушнике продао надлежности Српске и потчинио је у потпуности бошњачком Сарајеву претварајући је у празну љуштуру.