latinica  ћирилица
18/06/2022 |  09:05 ⇒ 09:05 | Аутор: СРНА

Вулин: Наставак улагања у Специјалну антитерористичку јединицу

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да су припадници Специјалне антитерористичке јединице по обучености далеко испред региона и међу првима у Европи и најавио да ће држава наставити интензивно да опрема, обучава и подмлађује састав и да има што већи пријем нових, способних људи.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Вулин, који је присуствовао тактичко-показној вјежби припадника Специјалне антитерористичке јединице у ноћним условима, поручио је да они увијек морају да буду најбољи, а да је конкуренција у тој јединици увијек на највишем нивоу.

- Учинићемо све да ваша јединица буде још опремљенија, још снажнија и ефикаснија, да имате још боље услове за извршавање задатака како у дневним, тако и у ноћним условима. Ви сте наш стуб и ослонац у очувању мира и стабилности - поручио је Вулин.

Припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а су у тактичко-показној вјежби приказали како изгледа рад оперативног штаба у командном возилу, као и извршавање блокаде простора и оперативно-тактичке мјере и радње приликом уласка у забарикадиран објекат с циљем лишавања слободе диверзантско-терористичке групе.