latinica  ћирилица
18/06/2022 |  09:22 ⇒ 09:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Антонов: Слање оружја Кијеву пут у сукоб САД и Русије

Слање оружја Украјини пут је у сукоб између Русије и САД, саопштио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов, преноси ТАСС.
Анатолиј Антонов (Фото: EPA/WALLACE WOON) -
Анатолиј Антонов (Фото: EPA/WALLACE WOON)

- Кратковидност Американаца очигледна је и у садашњим околностима. Вођене жељом да се Русији нанесе стратешки пораз, локалне елите ескалирају напетости, упумпавају оружје у режим у Кијеву. Зар није довољно јасно да је то пут до директног војног сукоба највећих нуклеарних сила који ће имати непредвидиве посљедице? - написао је Антонов у свом чланку за Њузвик.

Руски амбасадор је навео и да је Москва "дуго и стрпљиво објашњавала западним колегама недопустивост оваквих радњи и упозорила на неминовност снажног и адекватног одговора".

- Нису нас слушали и покушавали су да нас игноришу тврдећи да је наше мјесто "на задњем сједишту" - нагласио је Антонов.

Он је написао и да је "кап која је прелила чашу" било одбијање Вашингтона и Брисела да узму у обзир забринутост Русије у погледу безбједносних гаранција, наводи ТАСС.

Антонов је рекао и да планови САД за санкције Русији такође не функционишу и да само погоршавају стање у америчкој економији.