latinica  ћирилица
18/06/2022 |  12:58 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Терзић: Састанак Додика и Путина - доказ да Српска има подршку Русије

Састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Русије Владимиром Путином у Санкт Петербургу доказ је да Република Српска има подршку Москве и руског лидера, оцијенио је данас бивши амбасадор Србије у Руској Федерацији Славенко Терзић.
Славенко Терзић  (Фото:mfa.gov.rs) -
Славенко Терзић (Фото:mfa.gov.rs)

Терзић је рекао Срни да је овај састанак од великог значаја и за Додика и за Републику Српску.

Он је нагласио да, без обзира на све оно што се данас дешава у Европи, нарочито у односу према Русији, не треба губити из вида да Русија остаје велика сила.

- Не треба губити из вида да ће глас Русије увијек бити важан у међународним односима - поручио је Терзић.

Он је навео да о томе да Русија поклања велику пажњу дешавањима у БиХ и Републици Српској свједоче и изјаве министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова и врло жива активност руског амбасадора у Сарајеву Игора Калабухова, кога сматра врло способним и обавјештеним руским дипломатом.

Руски предсједник Путин изјавио је током састанка са Додиком да цијени принципијелан став Републике Српске о неувођењу санкција Русији и потврдио да ће сарадња бити развијана, саопштено је раније из Кремља.

Додик је изјавио да је разговор са Путином био пун разумијевања и отворености и да је потврђено опредјељење да се заједно гради гасовод и двије гасне електране.

Српски члан Предсједништва БиХ је најавио да ће поново у септембру доћи у Русију, када ће бити прилика да настави разговор са руским предсједником.