latinica  ћирилица
18/06/2022 |  15:34 ⇒ 17:17 | Аутор: СРНА

На турниру "Стазама Саве Милошевића" више од 150 екипа из региона (ФОТО)

У Бијељини је данас отворен међународни турнир у фудбалу за млађе категорије под називом "Стазама Саве Милошевића", који је окупио више од 150 екипа из Србије, Словеније, Румуније, Бугарске, Сјеверне Македоније, Црне Горе и БиХ.
Турнир "Стазама саве Милошевића" - Фото: СРНА
Турнир "Стазама саве Милошевића"Фото: СРНА

Турнир је отворио легенда српског фудбала Саво Милошевић, који је истакао да је основна идеја овог турнира било омасовљење фудбала на овим просторима, као и да млади фудбалери на њему буду примијећени и тако добију прилику да оду даље и направе добре каријере.

- Ја када сам отишао из Бијељине - био сам једини, а данас имамо на десетине наших момака са ових простора већ играју на озбиљном нивоу и у озбиљним клубовима. Желимо да верујемо да смо и ми, организацијом овог турнира, заслужни за то - изјавио је новинарима Милошевић.

Милошевић је истакао да му импонује да млади данас играју на турниру названом по њему, те у шали додао да је најтеже бити најбољи у свом селу.

Саво Милошевић са полазницима школе фудбала (Фото Срна)

- Жеља ми је била да олакшам клинцима пут који је за мене био тежак. Момци са нашег подручја који су се остварили, попут Луке Јовића, важно је да схвате да треба да се врате и на неки начин помогну и не забораве свој крај - рекао је Милошевић.

Срђан Шушић из ОФК "Зенит" Бијељина, који је технички организатор турнира, рекао је да припреме за ову манифестацију трају током цијеле године, а показало се да она изњедри будуће великане фудбала.

- Имамо таленте. Дјецу само треба усмјерити и пружити им подршку и добре услове - рекао је Шушић.

На овогодишњем турниру такмиче се дјечаци од 2008. годишта, као најстарији, па све до оних седам година млађих.