latinica  ћирилица
19/06/2022 |  08:18 ⇒ 09:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Омладинска фудбалска репрезентација данас са Израелом на ЕП

Омладинска фудбалска репрезентација Србије, играчи до 19 година, старује данас у 17.30 сати на Европском првенству у Словачкој утакмицом са Израелом.
Млади фудбалери Србије (фото: UEFA) -
Млади фудбалери Србије (фото: UEFA)

Ривали Србије у Б групи Европског првенства биће још Енглеска 22. јуна и Аустрија 25. јуна.

Селектор омладинске фудбалске репрезентације Александар Јовић поручио је да је његов фокус искључиво на првом мечу Европског првенства, против Израела и да се не бави темом евентуалног пласмана у полуфинале.

"Орлићи" ће у 17.30 сати у градићу Жијар над Хроном одиграти први меч на континенталном турниру, а претходне дане провели су у бази у месту Вихње.

Јовић је изјавио да се тренутно не бави причама о евентуалном пласману у полуфинале које би аутоматски донијело и учешће на Свјетском првенству наредне године у Индонезији.

- Наш фокус је само на првом сљедећем противнику, а то је Израел. Даље наше мисли не иду. Мислим да смо довољно урадили и да смо се спремили за оно што нас очекује, да меч са Израелом приведемо крају на најбољи могући начин. Дакле, можемо да причамо о очекивањима, имам их и ја као селектор, имају их и играчи, али наш задатак је само први наредни меч - изјавио је Јовић, а пренео сајт ФС С.

Селектор је рекао да не сматра да је Израел највеће изненађење квалификација за ЕП и да је ривал потпуно заслужено међу најбољих осам екипа на континенту.

- Ми га не третирамо као изненађење, већ репрезентацију која јправи добре резултате посљедњих годину дана. Имали су 19 утакмица, пријатељских и званичних, изгубили су само двије, а играли су и против Шпаније, Француске, Њемачке. Мечеви у којима су остварили побједу или играли нерешено. Ради се о веома, веома дисциплинованој екипи која игра висок пресинг од првог минута, боре се до фанатизма. Играју на контранападе, имају два веома брза играча. Једноставно, ради се о квалитетној селекцији. Желим, ипак, да нагласим да се ми не бавимо толико њима, колико прије свега размишљамо о себи. Играчима дајемо само неопходне информације, онолико колико је то потребно. Бавимо се углавном само нама, да ми будемо наша најбоља верзија и да будемо бољи него у претходној утакмици - изјавио је Јовић.

Капитен селекције Србије до 19 година Никола Петковић истакао је да ова група играча може да понови успјех генерације која је 2013. постала првак Европе.

- Спремни смо и можемо да поновимо тај успјех, али то није лако обећати. Имамо своје снове. Треба да заборавимо и архивирамо успјех из Холандије. Фокус нам је сада само на оно што нас очекује у Словачкој. И треба да тежимо пласману у полуфинале. Идемо, ипак, од меча до меча - изјавио је Петковић.

Фудбалер Чукаричког сматра да је Србија квалитетнији ривал од Израела.

- Гледали смо Израел, добра су екипа, али мислим да имамо већи потенцијал од њих и да смо боља селекција - закључио је Петковић.