latinica  ћирилица
19/06/2022 |  09:00 ⇒ 09:29 | Аутор: СРНА

Ђајић критиковао Станивуковића: Одлукама жели да зароби Бањалуку

Предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић критиковао је данас намјеру градоначелника Драшка Станивуковића да у овом граду недјеља у тржним центрима буде нерадна, те истакао да ће бити инсистирано да радницима тим даном, и празницима, рад буде адекватно плаћен.
Предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић - Фото: СРНА
Предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а Владо ЂајићФото: СРНА

Ђајић је најавио и да ће СНСД са коалиционим партнерима одржати неколико састанака са привредним субјектима, како би по том питању биле урађене детаљније анализе и заузет став.

- Нерадник Станивуковић промовише нерад. Ми као озбиљна коалиција смо тражили мишљење Подручне Привредне коморе Бањалука и оно што смо добили каже да би, у том случају, у тржним центрима и другим објектима дошло до отпуштања 500 радника, као и да би Бањалука недјељом била пуст и мртав град - рекао је Ђајић.

Он је навео да би обим рада ресторана био уполовљен, а да би у само једном тржном центру - "Делта" око 150 радника остало без посла, саопштено је из бањалучког СНСД-а.

Ђајић је навео и податке Подручне Привредне коморе Бијељина, града у којем је донесена одлука о нерадној недјељи, а који показују да је промет у свим објектима пао за више од 10 одсто и да ће привредници тражити да та одлука буде промијењена.

Он је подсјетио да је Бањалука "била заробљена короном, а да сада градоначелник планира да је зароби неким својим неозбиљним одлукама".

- Од короне се Бањалука опоравила за годину дана, а како ствари стоје, од њега, оних око њега неће се опоравити наредних 10 година - поручио је Ђајић.