latinica  ћирилица
19/06/2022 |  12:40 ⇒ 12:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Александар Коларов завршио играчку каријеру

Бивши српски фудбалски репрезентативац Александар Коларов (36) саопштио је да је завршио играчку каријеру.
Александар Коларов (фото: EPA-EFE / Claudio Giovannini) -
Александар Коларов (фото: EPA-EFE / Claudio Giovannini)

Коларов је посљедње двије сезоне играо за Интер из Милана, а планира да буде спортски директор и скаут.

- Одувијек сам знао да ће прије или касније доћи овај тренутак. Иако ми је жао што затварам једно поглавље свог живота, захвалан сам што сам успио да остварим оно што је одувијек био мој сан - навео је Коларов у саопштењу.

Он је захвалио свима на досадашњој сарадњи.

- Захваљујем свим особама које су ме пратиле у овом првом дијелу моје каријере. Најприје сваком саиграчу у екипама у којима сам играо као и у фудбалској репрезентацији Србије, моје домовине, коју сам увијек представљао са великим поносом. Захваљујем клубовима, предсједницима, руководиоцима, тренерима и техничком особљу, докторима, економима, физиотерапеутима као и свима онима који су помагали у мојој каријери, а вриједно су радили из другог плана - додао је Коларов.

Он је најавио да планира да у будућности буде спортски директор и скаут.

- Долазим до краја ове фазе у свом животу осећајући велико задовољство постигнутим. Надам се да сам сам се својим свакодневним доказивањем на терену и ван њега бар дијелом одужио овој дивној игри и свима који су ме подржавали. Сада сам већ усмјерен ка свом "другом" животу у свијету фудбала. Ускоро у Националном фудбалском центру фудбалске федерације Италије у Коверћану почињем школовање за спортског директора и скаута - закључио је српски фудбалер.

Коларов је прије Интера играо за Рому, Манчестер сити, Лацио, ОФК Београд и Чукарички.

За репрезентацију Србије је од 2008. до 2020. године наступио на 94 меча и постигао је 11 голова.