latinica  ћирилица
20/06/2022 |  08:08 ⇒ 08:11 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Подршка иницијативама заснованим на унутрашњем дијалогу у БиХ

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић-Бурсаћ изјавила је да подршка шефа турске дипломатије Мевлута Чавушоглуа иницијативи за састанак лидера Турске, Србије, Хрватске и БиХ даје наду да ће се та идеја реализовати, посебно имајући на уму да су је оспоравали представници политичког Сарајева.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Идеја о мултилатералном састанку коме би, осим представника конститутивних народа из БиХ, присуствовали и званичници Србије, Хрватске и Турске на највишем нивоу настала је прије више од годину дана у жељи да се рјешења за нагомилане политичке проблеме траже кроз унутрашњи дијалог и уз помоћ добронамјерног посредовања - истакла је Новаковић-Бурсаћ за Срну.

Она је навела да је Чавушоглу својим изјавама потврдио да се о тој идеји још размишља, што даје наду да ће се и реализовати.

- Представници Републике Српске подржавају све иницијативе које су на трагу проналаска рјешења прихватљивих свим странама, насталих кроз унутрашњи дијалог и у том свјетлу треба поздравити ову и сличне изјаве - рекла је Новаковић-Бурсаћ.

Чавушоглу је недавно у Сарајеву најавио наставак сарадње БиХ и Турске у политичком, економском и војном смислу, те поздравио иницијативу за одржавању састанка на којем би учествовали предсједници Турске, Хрватске, Србије и представници народа у БиХ.