latinica  ћирилица
20/06/2022 |  08:35 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Шулић: Надам се да ће опозиција подржати витални национални интерес (ВИДЕО)

Надам се да ће данас бити довољно разума у Народној скупштини Републике Српске и да ћемо имати двотрећинску већину да се изгласа витални национани интерес који је покренуо српски члан Предсједништва Милорад Додик, јер је он показао да ради за интересе Српске и њених институција, рекао је потпредсједник НСРС Денис Шулић.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је гостујући у Јутарњем програму РТРС-а, нагласио да Српска има механизме да заштити своја права међу којима је и заштита виталног националног интереса.

- Додик је поново показао да ради у интересу Српске и слуша њене институције. Опозиција мисли да ако буде гласала за витални национални интерес да ће тако подржати Додика. Нажалост, они овакве сједнице виде као прилику за добијање јефтиних политичких поена, што су показали у низ наврата - рекао је Шулић. 

Он је додао да се покретањем виталног националног интереса штите институције Српске.

- Опозиција никада није имала став и увијек су напуштали сједнице иако нису имали ваљаног разлога.

Шулић је напоменуо да су четири министарства у Влади Српске рекла да споразум са Великом Британијом није у складу са интересима Српске и да је потписивање таквог споразума веома штетно.

- Надам се да ће опозиција данас показати зрелост јер су народ и његов интерес важнији од партије - поручио је Шулић.

Подсјетимо, Додик је за данас сазвао посебну сједницу НСРС 32. по реду како би се парламент изјаснио о Одлуци о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума о партнерству, трговини и сарадњи између БиХ и Велике Британије и Сјеверне Ирске, усвојеној без консензуса на 27. сједници Предсједништва БиХ 8. јуна 2022.