latinica  ћирилица
20/06/2022 |  10:23 ⇒ 10:24 | Аутор: СРНА

Митровић у Лиону о интегрисаном граничном прелазу у Градишци

На састанку министара земаља у сливу ријеке Саве, који би требало да буде одржан крајем мјесеца у француском граду Лиону, представници БиХ настојаће да са надлежнима из Хрватске потпишу документ који би дефинисао да у Градишци, код моста преко Саве, буде један интегрисани гранични прелаз.
Војин Митровић (Фото: MKPBiH) - Фото: Тwitter
Војин Митровић (Фото: MKPBiH)Фото: Тwitter

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић рекао је да је од 28. до 30. јуна у Лиону заказан министарски састанак земаља у сливу ријеке Дунав.

- Покушаћемо да у билатералним сусретима ријешимо ово питање, односно да потпишемо ту заједничку изјаву која би била први документ између двије земље, а у вези са иницијативом која се односи на то да у Градишци буде један интегрисани гранични прелаз - навео је Митровић за "Глас Српске".

Он је подсјетио да је иницијатива за изградњу интегрисаног граничног прелаза покренута још лани на министарском састанку Транспортне заједнице у Љубљани.

Према његовим ријечима, то би била најбоља опција и најбрже рјешење.

- Ако будемо чекали да сусједна страна изгради тај објекат и на својој страни, саобраћај ни за још четири године неће кренути том новом трасом - додао је Митровић и навео да досадашње изјаве иду у том смјеру да су све стране спремне да дају подршку да код новог моста буде један гранични прелаз, и то на страни БиХ, гдје је инфраструктура већ подигнута.