latinica  ћирилица
20/06/2022 |  11:54 ⇒ 12:04 | Аутор: klix.ba

Мектић купио стан од бившег савјетника осумњиченог за трговину дрогом

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драган Мектић потврдио је за Кликс да је недавно купио стан од бившег савјетника и осумњиченог за трговину наркотицима Бојана Цвијетића.
Драган Мектић - Фото: СРНА
Драган МектићФото: СРНА

Нотарски уговор закључен 30. маја ове године у Бањалуци, а који се односи на купопродају стана и гараже, јавно је објављен.

Мектић, који је бивши министар безбједности БиХ, купио је у центру града стан површине 62 метра квадратна и гаражу укупне вриједности 102.000 КМ, од чега је стан коштао 92.000 КМ, а гаража 10.000 КМ.

Према Мектићевим ријечима, стан је купио по повољној цијени.

- Јесам, неки дан сам купио стан. Он /Цвијетић/ наводно има више станова и продавао је њих четири-пет. Мени је дао повољно, на одгођене рокове. Суд му није блокирао ту имовину - рекао је Мектић.

Подсјећамо, док је Мектић био министар безбједности Цвијетић је био један од његових савјетника. Ухапшен је у новембру прошле године у оквиру акције "Транспортер", а осумњичен је за трговину наркотицима, односно да је био на челу групе за трговину наркотицима.

Ријеч је о групи која је наводно тоне кокаина набављала из јужне Америке. Цвијетић је у фебруару ове године пуштен из притвора уз мјере забране.