latinica  ћирилица
20/06/2022 |  17:02 | Аутор: СРНА

Вулић: Борба Турковићеве за бошњачку БиХ не престаје

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да Бисера Турковић показује све већу нервозу, те да нема дана да усплахирено не коментарише српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а тек се вратила са Тајланда гдје је вјероватно дијелила бригу што БиХ још није добила кандидатски статус, па је можда тамо лобирала да добије.
Сања Вулић - Фото: СРНА
Сања ВулићФото: СРНА

- Неко злонамјеран би рекао да она то обилази туристички и да је више можемо видјети по далеким дестинацијама него у парламенту БиХ. У БиХ је толика 'криза без преседана' да Турковићева нема коју дестинацију није обишла - рекла је Вулићева коментаришући изјаву Турковићеве да је Додик требало да размишља о чланству у ЕУ када је Република Српска изазивала, како каже, кризу без преседана.

Она је навела да Бисера Турковић глуми да усклађује инострану политику БиХ само да не би никада на ред дошао њен имовински картон и некретнине стечене широм свијета "још од употребе чаробног кључа сефа у Бечу, а који су имали само она и Алија Изетбеговић, према наводима људи који је знају из тог периода".

Вулићева је нагласила да се Милорад Додик бори за дејтонску БиХ у којој би у миру у два равноправна ентитета живјела три конститутивна народа и остали, док се Турковићева бори за исламску БиХ или ону коју пред странцима назива грађанском, а заправо је бошњачка.

- Срамота је да ЕУ није дала чланство Турској, а још већа срамота је бацање прашине у очи грађанима БиХ. ЕУ сталним постављањем услова показује да не жели БиХ као своју чланицу. ЕУ треба неко на коме билдају мишиће, кога константо уцјењују и зато им је БиХ идеални покусни кунић - констатовала је Вулићева.