latinica  ћирилица
20/06/2022 |  17:36 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Јадни и узалудни покушаји опозиције да заваде Додика и Вучића и Српску и Србију (ВИДЕО)

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић истакао је да је опозиција Републике Српске сада изашла са најновијим и најјаднијим покушајима да заваде српског члана Предсједништва Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића, да заваде Републику Српску и Републику Србију.
Радован Ковачевић -
Радован Ковачевић

- Колико год охрабрује да се опозиција сада, послије дугогодишњег додворавања искључиво Сарајеву и једном дијелу странаца, додворава Београду, узалудни су им ти покушаји да заваде Додика и Вучића, Српску и Србију и они апсолутно немају никаквог смисла - нагласио је Ковачевић.

Он је констатовао да су односи између Српске и Србије на највећем могућем историјском нивоу управо у овом периоду када Српску води Додик, а Србију Вучић.

- Морају ови из опозиције знати да су то узалудни покушаји који немају никаквог смисла и да су односи између Републике Српске и Србије на највећем могућем нивоу управо у овом периоду - рекао је Ковачевић.

Када је ријеч о иницијативи "Отворени Балкан", коју опозиција проблематизују, нагласио је Ковачаевић, чињеница је да је Милорад Додик иницирао неколико пута да се о томе гласа на сједници Предсједништва БиХ.

- Милорад Додик је један од људи који је најгласнији промотер те идеје - истакао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске усвајала закључак о подршци "Отвореном Балкану" и упитао гдје је тада била опозиција која сада о томе говори.

- Побјегла, као и сваки пут. Побјегла кад год је требало да се на било који начин подрже интереси Републике Српске, народа и грађана Републике Српске и интереси добрих и братских односа између Српске и Србије - рекао је Ковачевић.