latinica  ћирилица
20/06/2022 |  22:44 ⇒ 22:46 | Аутор: СРНА

У Источном Сарајеву одржан концерт солиста, хора и оркестра

У Источном Сарајеву вечерас је под диригентским вођењем маестра Жељке Милановић одржан концерт солиста, хора и оркестра, поводом Свјетског дана музике, а у организацији Музичке академије Универзитета у том граду.
Концерт у Источном Сарајеву - Фото: СРНА
Концерт у Источном СарајевуФото: СРНА

На концерту је наступило 48 хориста и 37 чланова оркестра, а поред ансамбла и оркестара Музичке академије, наступили су реномираним музички умјетници Анета Илић из Београда /сопран/, Монија Јарак Микулић из Мостара /мецосопран/, Љубомир Поповић из Београда /тенор/ и Горан Крнета из Новог Сада /бас/.

Умјетници су извели "Нелсон мису" Јозефа Хајдна и дјела композитора Војина Комадине, Војислава Ивановића и Дражана Косорића.

Декан Музичке академије у Источном Сарајеву Маја Жужа изразила је захвалност што Милановићева већ двије године радила квалитетно са студентима, што је резултирало вечерашњим концертом.

Жужа је изразила задовоство што сарадња са Милановићевом показује да нема граница између Србије и Републике Српске када је ријеч о сарадњи на пољу умјетности и образовања.

Милановићева је новинарима изразила задовољство што се концерт управо организује поводом Свјетског дана музике.

У Сарајеву ће сутра, такође поводом Свјетског дана музике, у организацији Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву бити организован концерт у Цркви Светог Анте.