latinica  ћирилица
21/06/2022 |  08:04 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

У Републици Српској и Федерацији БиХ повољни су услови за вожњу, а спорије се саобраћа на мјестима гдје се изводе радови, па треба возити опрезно и поштовати привремену саобраћајну сигнализацију, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Измијењен је режим саобраћа на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/ због изградње кружне раскрснице, те на правцу Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног правца Челинац-Котор Варош и на регионалном путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терет механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела "Путниково брдо два", као и на магистралном правцу Руданка-Добој због радова на споју са прилазним путем према петљи Руданка на ауто-путу.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици регионалног пута Приједор три- ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог правца током експлоатације рудника Љубија, на правцу ентитетска граница Ћесим-Придворци, те на регионалном путу Теслић два-Теслић три ентитетска граница /Подјезера/.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, а саобраћај је измијењен и на регионалној дионици Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ због радова на рехабилитацији пута, те на правцу Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на магистралним путевима Бијељина-Шепак, Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, те на регионалним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици магистралног пута Миљевина-Брод на Дрини један, у мјесту Избишно општина Фоча, мјесто Миљевина, у времену од 7.00 до 17.00 часова, на правцу Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, од 8.00 до 16.00 часова, на путу Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница /Доње Леденице/-Црквина-гранични прелаз Шамац, Добој-ауто-пут-Бањалука-Приједор-ентитетска граница Копривна, ентитетска граница Станић Ријека-ентитетска граница Каруше и ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ на снази су получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на магистралном путу Церик-Лончар /на дионици Церик-пијаца "Аризона"/ радним данима од 8.30 до 16.00 часова. За вријеме обуставе алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела" током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

До 25. јуна спорије ће се саобраћати, наизмјеничним пропуштањем возила, на правцу Цазин-Скокови-Велика Кладуша због асфалтирања пута.

Због радова се спорије саобраћа и на правцима Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

До 30. септембра отворен је прелаз Крстац на правцу Гацко-Никшић.