latinica  ћирилица
21/06/2022 |  08:34 ⇒ 08:36 | Аутор: СРНА

Два пехара и награда на међународном такмичењу за чланове Плесног клуба "Принцес"

Чланови Плесног клуба "Принцес" из Шамца освојили су два пехара и једну награду на Међународном плесном такмичењу на Палићу, гдје је учестовало 450 такмичара.
Палић - чланови Плесног клуба "Принцес" - Фото: СРНА
Палић - чланови Плесног клуба "Принцес"Фото: СРНА

Кореограф и тренер "Принцес" клуба Слађана Станишић рекла је јутрос Срни да су освојили два пехара и награду - бесплатну котизацију за Беч на престижно међународно такмичење у децембру.

- Имамо 30 пехара у својој архиви, а ово је група која је отишла најдаље и привукла велику пажњу међународних судија - нагласила је Станишићева и додала да ће у октобру у Риму учествовати на европском такмичењу у плесу.

Она је рекла да двија године нису одлазили на такмичења због пандемије, али да су зато вриједно вјежбали, те захвалила општини Шамац за подршку.

- Почели смо као удружење у оквиру Савеза спортског плеса Републике Српске, а од 2010. године Плесни клуб је члан Европске плесне федерације и много више се акценат даје на модерне плесове, што дјеца много воле - навела је Станишићева.

Станишићева је истакла да 17. јула обиљежавају 15 година постојања Клуба, што је прилика да се суграђани увјере колико су дјевојчице добре у плесу и да погледају програм у којем учествују сви чланови клуба.

Чланови Плесног клуба "Принцес" са такмичења на Палићу вратили су се јутрос.