latinica  ћирилица
21/06/2022 |  10:08 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Савјет министара у четвртак о пројектима за Мостар

Савјет министара разматраће у четвртак, 23. јуна, иницијативу за вођење преговора ради закључивања уговора о зајму између БиХ и Европске банке за обнову и развој за пројекат управљања чврстим отпадом у Мостару.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На приједлог Министарства финансија и трезора, министри ће разматрати иницијативе за вођење преговора ради закључивања споразума о кредиту између БиХ и Развојне банке Савјета Европе за финансирање пројекта изградње културно-спортског центра у Мостару и за вођење преговора ради закључивања уговора о финансирању између БиХ и Европске инвестицијске банке за пројекат Коридор "Пет це" дионица Овчари-Мостар сјевер.

Нацрт основа за покретање поступка за вођење преговора ради закључивања споразума између Министарства одбране и Министарства националне одбране Румуније о одбрамбеној сарадњи једна је од тачака најављене сједнице.

На дневном реду је и нацрт основа за покретање иницијативе за изузеће БиХ из одредаба чланова 15 и 20 Свјетске поштанске конвенције, саопштено је из Савјета министара.

На приједлог Министарства комуникација и промета биће разматрани приједлози одлуке о утврђивању намјене дијела средстава уплаћених од дозвола за кориштење радиофреквентног спектра за пружање услуга путем мобилних приступних система и о допуни тарифе административних такси.

Пред министрима ће се наћи и приједлог одлуке о одобравању средстава Тужилаштву БиХ из текуће резерве за период април - јуни ове године, те на приједлог Високог судског и тужилачког савјета БиХ приједлог одлуке о одобравању средстава текуће резерве у 2022. години.

На дневном реду је приједлог одлуке о прерасподјели дијела буџетских средстава у овој години из буџета Министарства правде у буџет Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ за период април - јуни /600.000 КМ/.