latinica  ћирилица
21/06/2022 |  10:27 ⇒ 12:13 | Аутор: РТРС

Делегација Инвестиционо-развојне банке Српске у посјети Бечу

Дводневном посјетом Бечу Инвестиционо-развојна банка Републике Српске наставља са активностима интензивне промоције инвестиционих профила општина и градова Српске, као и инвестиционог профила Републике Српске.
ИРБ РС - Фото: РТРС
ИРБ РСФото: РТРС

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске на челу са в.д. директора Драженом Врховцем отпутовала је у Беч, гдје ће данас и сутра бити одржано неколико састанака са представницима Привредне коморе Беча, наше пословне дијаспоре и са четрдесетак аустријских привредника.

Састанци су организовани уз несебичну помоћ Представништва Републике Српске у Бечу, саопштено је из ИРБРС.

Аустријским инвеститорима биће представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Српске, наших општина и градова, као и активности које ИРБРС спроводи на снажној промоцији потенцијала Српске, чији су циљ већи прилив директних страних улагања у Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента.

У склопу ових активности прије десетак дана одржан је састанак делегације Инвестиционо-развојне банке Српске са амбасадором Грчке у БиХ Димитриосом Папандреуом.

Договорено је да ИРБРС активно учествује на Међународном сајму у Солуну, од 10. до 18. септембра ове године, с циљем представљања потенцијала Српске, њених општина и градова привредницима и организацијама из Грчке, као и потенцијалним инвеститорима из других земаља.

У ИРБРС најављују да је током јула у плану и посјета Русији.

- Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима. Инвестициони профили, које ћемо представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике – наводе из ИРБРС.