latinica  ћирилица
21/06/2022 |  12:38 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

"Народно с народом": Представа "Синови умиру први" у Невесињу (ВИДЕО)

Представа "Синови умиру први" у извођењу глумаца Народног позоришта Републике Српске одиграна је и у Дому културе "Небојша Глоговац" у Невесињу.
"Синови умиру први" (Фото: НПРС) -
"Синови умиру први" (Фото: НПРС)

Гостовање Народног позоришта у Херцеговини уприличено је у оквиру акције "Народно с народом".

Циљ је да се ова установа културе представи публици у мањим срединама гдје глумци овог позоришта до сада нису гостовали.

Акција се одвија под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Поента и задатак акције јесте да позоришна умјетност буде презентована у што већем броју локалних заједница Републике Српске. Зато су глумци Народног позоришта организовали шестодневну турнеју у различитим градовима и општинама, међу којима се нашло и Невесиње.

- Заиста смо срећни и прихваћени, треба радити на развоју публике у свакој локалној заједници, зато желимо да ову акцију наставимо и у наредним годинама и да чешће боравимо у овом општинама - истакла је Дијана Грбић, директорка Народног позоришта Републике Српске.

Са представом која је већ шест година на репертоару Народног позоришта, глумци су обишли цијели регион. Ипак, кажу, играти представе у мањим срединама као што је Невесиње има посебну драж.

- Публика ову представу лако прима, јер је занимљива и духовита до задње сцене. Публика никада не изађе равнодушна и то је нама најбитније - истакао је глумац Александар Стојковић.

Велика част и привилегија је, кажу Невесињци, бити домаћин Народном позоришту Републике Српске.

Глумци Народног позоришта турнеју завршавају вечерас у Билећи, гдје ће, такође, извести исту представу.