latinica  ћирилица
21/06/2022 |  12:56 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

"Гарда Пантери": Сутрашње окупљање бораца није протест него политички скуп

Удружење ветерана "Гарда Пантери" позвало је борце да не насједају на различите манипулације и оцијенило да сутра у Бањалуци неће бити одржан никакав протест на коме би се ријешио неки борачки проблем него страначки скуп на коме ће се "изнијети политички ставови опозиције и нападати актуелна власт".
Гарда Пантери - Фото: РТРС
Гарда ПантериФото: РТРС

Из Удружења је саопштено да тај скуп није подржала Борачка организација Републике Српске и ниједно значајно борачко удружење.

- Позивамо све борце да не насједају на разне манипулације и да не иду на протест - саопштено из Удружења ветерана "Гарда Пантери".

Из Удружења су навели да представници ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата на терену и на друштвеним мрежама "дјелују као активисти Јелене Тривић" и да се са обиљежјима ветерана појављују на њеним скуповима.

- Свједоци смо да је и градоначелник Бијељине /Љубиша Петровић/ у кампањи 2020. године манипулисао борцима и породицама погинулих, а кад је дошао на власт заборавио је све што је причао, па се тако десило да међу 102 човјека која је запослио у Градску управу нема ниједног запосленог борца, једно дијете погинулог борца је запослено, али је запослио деветоро Бошњака - додаје се у саопштењу.

Из Удружења ветерана "Гарда Пантери" истакли су да су згрожени чињеницом да се сваки пут пред изборе манипулише борцима ради прикупљања јефтиних политичких поена, те затражили од Владе Републике Српске да се више средстава издваја за борачке категорије.