latinica  ћирилица
21/06/2022 |  13:03 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

Кошарац-Улахович: Могуће унапређење спољнотрговинске размјене

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором Бјелорусије у БиХ са сједиштем у Будимпешти Владимиром Улаховичем о унапређењу и повећању обима спољнотрговинске размјене између БиХ и Бјелорусије.
Кошарац и Улахович - Фото: СРНА
Кошарац и УлаховичФото: СРНА

Кошарац и Улахович су истакли да је за унапређње спољнотрговинске размјене постоји потенцијал и заинтересованост, како пословне заједнице у Бјелорусији, тако и привредних капацитета Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

На састанку је договорено и да се у наредном периоду интензивирају активности на дефинисању привредних сектора у којима је могуће остварити најпродуктивнију сарадњу.

- Циљ нам је да унаприједимо постојећи обим економске сарадње, те да, осим постојећих правних оквира, радимо на стварању услова који ће значити бржи проток робе и услуга између БиХ и Бјелорусије, као и других земаља Евроазијске економске уније - рекао је Кошарац на састанку са Улаховичем којег је примио у наступну посјету.

На састанку је констатовано да су укупни односи БиХ и Бјелорусије добри и пријатељски без отворених питања, што је оцијењено посебно значајним имајући у виду актуелне глобалне изазове.

Кошарац и Улахович су изразили жаљење због догађаја у Украјини, при чему је наглашено да је од кључног значаја да БиХ има неутралан став, наводи се у саопштењу.