latinica  ћирилица
21/06/2022 |  13:19 | Аутор: СРНА

У Бијељину стигла дјеца са Косова и Метохије

У Бијељину је данас допутовала група од двадесеторо дјеце и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије у пратњи својих родитеља, чиме је започет десети јубиларни пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".
У Бијељину стигла дјеца са Косова и Метохије - Фото: РТРС
У Бијељину стигла дјеца са Косова и МетохијеФото: РТРС

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, који је дочекао дјецу у Етно-селу "Станишићи", рекао је Срни да је ријеч о групи од 40 гостију овог одбора који ће боравити у Бањалуци и биће смјештени у Центру "Заштити ме" до суботе, 25. јуна.

Арлов је истакао да је ово мањи дио дјеце из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице, за чије је потребе Одбор, захваљујући хуманости Републике Српске, изградио Дневни центар "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици, чије је опремање у току.

Он је раније рекао да ће у суботу, 25. јуна, у оквиру десетог јубиларног пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" у Српску стићи око 500 српских ученика у пратњи 45 просвјетних радника са подручја цијелог Космета који ће седам дана бити гости својих вршњака у 13 градова и општина.

Арлов је најавио да ће 29. јуна на једнодневни излет доћи и четрдесетак српске дјеце из Глине на Банији у Хрватској.

Ове године дјеца са подручја цијелог Космета биће смјештена седам дана у 450 породица својих вршњака широм Републике Српске, и то из Приједора, Бањалуке, Градишке, Прњавора, Челинца, Брода, Шамца, Пелагићева, Добоја, Бијељине, Сокоца, Источног Новог Сарајева и Требиња.