latinica  ћирилица
21/06/2022 |  13:25 ⇒ 13:44 | Аутор: СРНА

Субашић: Помоћ Владе Српске значајна за кориснике јавне кухиње

Влада Републике Српске дозначила је бањалучком хуманитарном удружењу "Мозаик пријатељства" 52 тоне брашна, што ће бити од великог значаја за кориснике јавне кухиње, рекао је Срни Мирослав Субашић из овог удружења.
Бањалука - Влада дозначила брашно за јавне кухиње - Фото: СРНА
Бањалука - Влада дозначила брашно за јавне кухињеФото: СРНА

Субашић је нагласио да Влада Српске није могла да направи бољи потез од овога, истакавши да је "у данашње вријеме брашно вредније од злата".

Он каже да је примарно да се брашно искористи за производњу хљеба, јер има много старих лица који то сами не могу да учине, док ће одређене количине бити и подијељене корисницима.

- Ово је за "Мозаик пријатељства" од великог значаја, поготово што од овог брашна можемо правити хљеб за кориснике јавне кухиње, јер га је у посљедње вријеме било у веома малим количинама - навео је Субашић и додао су у овој асоцијацији неизмјерно захвални Влади Републике Српске за помоћ.

Он је рекао да 1.400 лица добија од "Мозаика пријатељства" различите врсте помоћи.

Субашић напомиње да у овом удружењу очекују најављену пошиљку конзерви, шећера, уља и других животних намирница.

Влада Републике Српске усвојила је недавно информацију о расподјели робе набављене у поступку интервентних набавки, те задужила Министарство трговине и туризма да подијели намирнице.

Количине конзервиране хране, сунцокретовог уља, шећера и соли одређене су у складу са појединачним потребама ових установа достављеним службама Министарства трговине и туризма Републике Српске у претходном поступку, а намирнице ће бити дозначене за петнаест јавних кухиња и укупно 3.570 корисника.