latinica  ћирилица
21/06/2022 |  13:58 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Зобеница: Јефтини покушаји нарушавања односа Додика и Вучића у изборној години

Политички аналитичар Александар Зобеница истакао је да је покушај спиновања свађе Милорада Додика и Александра Вучића јефтин покушај нарушавања односа два лидера у изборној години и то је нешто што је већ виђено у Републици Српској.
Александар Зобеница - Фото: Facebook
Александар ЗобеницаФото: Facebook

Зобеница је констатовао да одређене политичке партије у Републици Српској цјелокупно своје дјеловање заснивају на критици других без фактичких приједлога и рјешења како да нешто побољшају па им и ови покушаји нису непознати.

Он је истакао да је Милорад Додик разуман, рационалан и одговоран политичар који несугласице, ако их уопште и има, рјешава тамо гдје се рјешавају, а не "преко својих аналитичара" како наводе поједини медији.

Према његовим ријечима, предсједник Александар Вучић је доказао да је прагматичан политичар који не реагује, како би народ рекао на прву лопту а са друге стране, Вучић и Додик сарађују дуги низ година и добро се познају, тако да треба препустити њима да ријеше уколико има шта да се рјешава.

- Чињеница је, ко год да био предсједник Србије и лидер Срба из Републике Српске, двије државе требају и морају сарађивати јер исти народ дијели само ријека Дрина – поручио је Зобеница за Новости коментаришући посљедња дешавања у вези са изјавом Џевада Галијашевића.

Он је појаснио да се односи двије државе не могу никако везивати за односе два лидера и то је чињеница.

- Ставови Џевада Галијашевића су лични и они се не могу доводити у директну везу са Милорадом Додиком. Сви ти спинови који су покушани посљедњих дана своде се на "претпоставља се", "постоје индиције" да је неко на нечијем платном списку и тако даље. Блискост некој политици не осликава нужно потпуно исте ставове тако да је све то јефтин покушај спина на које смо већ навикли - истакао је Зобеница.