latinica  ћирилица
21/06/2022 |  16:30 | Аутор: СРНА

У фокусу изградња ауто-пута Београд-Сарајево-Београд

Турска покушава пронаћи начин на који би финансирала цијели пројекат изградње ауто-пута Београд-Сарајево-Београд, истакнуто је данас на састанку министра комуникација и транспорта у Савјету министара Војина Митровића са директорима ентитетских предузећа за ауто-путеве Елмедином Володером и Слободаном Станаревићем.
Ауто-пут - Фото: РТРС
Ауто-путФото: РТРС

Митровић је са Володером и Станаревићем разговарао о реализацији тог пројекта, односно рјешавању проблема финасирања изградње, те дефинисања дијела трасе који пролази кроз Брчко дистрикт, саопштено је из Министарства комуникацји и транспорта Савјета министара наводи.

На састанку је договорено да у наредних 15 дана Митровић са директорима ентитетских предузећа за ауто-путеве одржи нови састанак на којем ће предложити могуће варијанте трасе која пролази кроз Брчко дистрикт и на понудити најбоље рјешење.

Саговорници су разговарали о питању изградње Јадранско-јонске магистрале, новом пројекту изградње брзе саобраћајнице од Вишеграда до Требиња те увезивања јединствене наплате путарине чиме би се олакшало кориштење ауто-пута на коридору 5Ц.