latinica  ћирилица
21/06/2022 |  16:32 | Аутор: СРНА

Влада Српске: Медији да тачно и недвосмислено информишу јавност - плата премијера 4.600 КМ

С циљем објективног и тачног информисања јавности а у вези са информацијама које су се појавиле у појединим медијима о износу плате предсједника Владе Републике Српске и министара, из Владе су саопштили да плата предсједника Владе износи 4.600 КМ у нето износу, односно 7.460 КМ у бруто износу /прије одбитака по основу припадајућих пореза и доприноса/.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

- Интерпретацијом у појединим медијима стиче се утисак да предсједник Владе прима плату од 7.460 КМ, што није тачно - рекли су Срни у Влади Републике Српске, поновивши да плата предсједника Владе износи 4.600 КМ, што је износ након свих одбитака по основу пореза и доприноса.

Из Владе подсјећају да се одлука о повећању плата не односи само на предсједника Владе и министре, него је одлука донесена за све запослене у јавном сектору Републике Српске, а што је био резултат договора са синдикатима да плате у Српској буду повећане за 10 одсто.

- Жао нам је што се овакви подаци интерпретирају на начин да се дио јавности доведе у заблуду о тачном износу плата које примају предсједник Владе и министри, као и остали запослени у јавном сектору Републике Српске. С циљем тачног информисања, молимо медије да на јасан и недвосмислен начин информишу грађане не само када је ријеч о платама, већ и о свим другим темама од друштвеног и другог значаја - поручили су из Владе Републике Српске.