latinica  ћирилица
21/06/2022 |  17:48 ⇒ 22/06/2022 | 15:00 | Аутор: РТРС

Потребна помоћ породици Манојловић из Зворника

Светосавска омладинска заједница из Зворника покренула је хуманитарну акцију прикупљања средстава за рјешавање стамбеног питања зворничке породице Манојловић, која због скромних примања годинама није ријешила питање трајног смјештаја. Очекују да ће њихову акцију подржати људи великог срца и да ће четворочлана породица остварити највећи сан.
Милко Мнојливић - Фото: РТРС
Милко МнојливићФото: РТРС

Домаћинство Манојловић живи од 208 марака Милкове пензије и скромне плате коју супруга Зорица заради радећи четири сата дневно. Милко је поријеклом из Растошнице, одакле је почетком рата избјегао. Све што је имао му је уништено и попаљено. Више од двије деценије живи као подстанар, а већ три године је лице са инвалидитетом. Здравствени проблеми учинили су живот породице тежим.

- 2019. године имао сам два мождана удара .Због проблема због здравља ја више нисам у прилици да радим. Мени и мојој породици најпотребнији је кров над главом и то би нам ријешило проблем - рекао је Милко Манојлович.

 Кров над главом највећа је жеља и деветогодишњег сина Милоша и једанаестогодишње кћерке Анђеле.

- Моја највећа жеља је да добијемо кућу и да ја и брат имамо своју собу - рекла је Милкова кћерка Анђела Манојловић.

За недаће ове породице чули су и у Светосавској омладинској заједници и одлучили помоћи. До сада је прикупљено 12.500 марака, од чега су ученици Основне школе "Свети Сава" прикупили више од 4.000 марака. За остварење циља потребно је много више.

 - Ако могу дјеца тако одговорно да се понашају према својим друговима, другу и другарици, тако мислим да је то и за нас старије да кажем један позив, једна обавеза и одговорност да свако у свом домену и колико може помогнемо како би се овај проблем ријешио. Позивам све добре људе да се укључе у ову акцију, позивам све привреднике, друштвено одговорне фирме да дају свој допринос да ево и ова дјеца коју овдје видимо коначно добију свој дом - истакао је Станислав Томић из Светосавске омладинске заједнице Зворник.

Сви који желе помоћи Манојловићима то могу учинити уплатом новца на жиро рачун Светосавске омладинске заједнице у НЛБ банци 562-003-81423030-53, са назнаком "Дом за породицу Манојловић" или се обратити свештенику Милошу Зекановићу.