latinica  ћирилица
21/06/2022 |  19:12 ⇒ 19:12 | Аутор: Независне

Тужилаштво БиХ затражило провјеру стана којег је Мектић купио од Цвијетића

Из Тужилаштва БиХ затражено је од надлежних партнерских институција и агенција у БиХ провођење додатне финансијске истраге у предмету организованог криминала повезаног са кријумчарењем опојних дрога и прањем новца, саопштено је јуче из те институције.
Драган Мектић - Фото: СРНА
Драган МектићФото: СРНА

Ови кораци су услиједили након што се у јавности појавила информација да је Драган Мектић, бивши министар безбједности и Савјету министара, у мају купио стан од свог бившег савјетника Бојана Цвијетића за око 100.000 КМ, а којег се сумњичи за трговину наркотицима, иако је у јавности саопштено да је надлежни суд блокирао и евидентирао Цвијетићеву имовину.

Из Тужилаштва су данас појаснили да је поступајући тужилац затражио евидентирање и блокирање цјелокупне имовине осумњиченог, укључујући и имовину која је укњижена на осумњичене након изречених судских мјера забране располагања те имовине која се евентуално фиктивно води на другим особама, као и све сумњиве трансакције.

- У оквиру провјера биће истражена и недавна купопродаја некретнине првоосумњиченог у овом предмету, на подручју Бањалуке. Такође, након окончане финансијске истраге, у судском поступку, Тужилаштво ће тражити одузимање незаконите имовинске користи и имовине за коју се утврди да је стечена почињењем кривичних дјела - саопштено је.

Мектић, иначе, није негирао да је купио поменути стан у центру Бањалуке од осумњиченог лица, те је појаснио да је то учинио јер је добио повољну цијену.

Цвијетић је осумњичен да је на челу организоване криминалне групе која је наводно шверцовала кокаин из Јужне Америке.