latinica  ћирилица
21/06/2022 |  21:20 ⇒ 21:28 | Аутор: РТС

Србија након велике борбе надиграла САД

Ватерполисти Србије савладали су САД са 17:13 у мечу првог кола Групе Д на Свјетском првенству у Мађарској.
Ватерполо: Србија - САД (Фото: EPA-EFE/Sandor Ujvari) -
Ватерполо: Србија - САД (Фото: EPA-EFE/Sandor Ujvari)

Србија је успјешно започела такмичење на Светском првенству у Мађарској. Американци су пружили снажан отпор и намучили Србију. Константно су пријетили. Ипак "делфини" нису дозволили изненађење и дисциплинованом игром у посљедњем периоду стигли до сигурне побједе.

Кренуло је жестоко на обе стране, стријелци су били расположени па смо у првој четвртини видјели десет голова, по пет у обје мреже.

Повели су Американци, а српски ватерполисти успјевали да изједначе све до резултата 3:3. Тада Србија везује два гола. Међутим, до краја пероиода противник користи своје шансе и долази до изједначења.

Снажан пресинг Американаца у другој четвртини резултирао је преокретом и противник је повео са 7:6. Неколико пропуштених играча више за Србију. Након тајм-аута Савића, наши су се тргли и заиграли знатно агресивније. Стегли су игру у одбрани и до краја периода преокренули резултат - 8:7.

Настављена је велика борба, а послије четири минута игре у трећем периоду српски ватерполисти су имали три гола предности - 11:8. Услеијдио је период игре у коме су одбране излазиле као побједници. Ипак у финишу, у последњих 90 секунди Американци са два гола смањују предност Србије.

У последњи период ушло се при минималној предности за Србију - 11:10.

На старту посљедње четвртине Лукић постиже два гола и српски ватерполисти имају три гола предности - 13:10. Ту предност "делфини" су успејли да одржавају током последњег перода и мирно привели меч крају. На крају побједа Србије - 17:13.