latinica  ћирилица
22/06/2022 |  07:47 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

Делегација ИРБ-а у Бечу: Сусрет са пословном дијаспором

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске наставиће данас посјету Бечу сусретом са пословном дијаспором у Аустрији.
Беч - Фото: РТРС
БечФото: РТРС

За данас је најављена и конференција на којој ће учествовати представници ИРБ-а са 40 аустријских привредника и организација.

Аустријским инвеститорима биће представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Републике Српске, општина и градова Српске, као и активности које ИРБ спроводи на снажној промоцији потенцијала Српске.

- Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Републике Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима - наводи се у саопштењу ИРБ-а.

Конференцију организују Представништво Републике Српске у Аустрији и Аустријско-српски привредни форум.

Инвестициони профили, које ће ИРБ представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.