latinica  ћирилица
22/06/2022 |  08:55 ⇒ 09:06 | Аутор: РТРС

У Лакташима почиње Фестивал аматерског театра

Седамнаести Интернационални фестивал аматерског театра, Лакташи 2022. почиње данас и трајаће до 26. јуна у Лакташима.
Далибор Ђукић, директор Центра за културу у Лакташима - Фото: РТРС
Далибор Ђукић, директор Центра за културу у ЛакташимаФото: РТРС

Фестивал отвара Драмски студио "ДАСКЕ" из Лакташа који ће премијерно извести представу “Штембиљ”, по тексту Александра Васиљевића, а у режији Огњена Тодоровића.

Овај студио имаће још једну премијеру у недјељу, на затвараwу фестивала, а ријеч је о престави "Да причамо о љубави..", по тексту Душка Радовића "Женски разговри", који је, такође, адаприрао и режирао Огњен Тодоровић.

- На фестивал долази и позориште "Терминус А Qуо" из пољског града Нова Сол, “Диван Театар“ из Загреба, Академско позориште Студентски културни центар Ниш, Културно друштво Лошки Одер Шкофја Лока из Словеније, Милановачко позориште из Горњег Милановца и позоришна група СПКД Просвјета из Прњавора - рекао је Далибор Ђукић, директор Центра за културу у Лакташима, гостујући у "Разбудилнику" Радија Републике Срспке.

Селектор овогодишнјег фестивала је Радослав Миленковић, глумац и редитељ из Београда, док стручни жири чини Александра Спасојевић, глумица Дјечијег позоришта Републике Српске, Божана Кукило, студент 3. године на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци Одсјека за глуму и Белинда Стијак, глумица Народног позоришта Републике Српске.