latinica  ћирилица
22/06/2022 |  11:02 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

БОРС није подржао данашње окупљање у Бањалуци (ВИДЕО)

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је за РТРС да БОРС није подржао данашње окупљање дијела бораца у Бањалуци.
Радан Остојић - Фото: РТРС
Радан ОстојићФото: РТРС

Остојић је поручио да се борци, као симбол Републике Српске, не смију сврставати ни на једну страну, те да су било какви протести у овом тренутку непотребни.

- БОРС не може да буде сегмент нити једне партије, а поготоов неких организација које су настале тако што се дио нашег чланства раздвојио. Сада, умјесто да смо сви јединствени и заједно дјелујемо и боримо се за наша права, дио чланства који се одвојио, организује протесте - рекао је он.

Остојић је истакао да су за организацију било каквог протеста ове врсте потребна значајнија средства.

- У овом тренутку, за организацију протеста у Бањалуци, коме би присуствовали борци из свих крајева Српске, треба много средстава - од 200.000 до 300.000 КМ - за превоз, храну, воду. То указује да увијек неко стоји иза тога да се обезбиједе ти ресурси, јер борци самостално не могу издвојити та средства - рекао је он.

Остојић је поручио да је стање у БОРС-у такво да је потребно прво консолидовати редове у циљу постизања јединства свих бораца како би могли јасно и заједно да упуте своје захтјеве надлежнима.