latinica  ћирилица
22/06/2022 |  11:10 | Аутор: СРНА

Предложено продужење притвора Далибору Раилићу

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за продужење притвора Далибору Раилићу, осумњиченом за организовани криминал, повезаност са неовлаштеним прометом дроге на подручју Приједора и околине, као и друга кривична дјела, укључујући и убиство начелника крим-полиције Приједор Раденка Башића у марту.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: Screenshot
Суд и Тужилаштво БиХФото: Screenshot

Поступајући тужилац у предмету "Вељко Угреновић и други" затражио је притвор због опасности од бјекства осумњиченог, као и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ спроводи интензивне радње са партнерским институцијама у БиХ и иностранству с циљем окончања истраге против организоване криминалне групе, која обухвата и осумњичене за тешка кривична дјела са подручја Градишке који су још у бјекству или се њихово изручење очекује из сусједних земаља гдје се налазе у притвору или одређеним мјерама забране.

У саопштењу се наводи да ће ускоро бити одржани састанци са представницима правосудних и полицијских институција у Републици Српској ради договарања даљих корака у процесуирању тешког убиства начелника крим-полиције Приједор, што је кривично дјело за које, према важећем законодавству, може бити изречена казна доживотног затвора.

На данас одржаном рочишту у Суду БиХ поступајући тужилац детаљно је образложио приједлог за продужење притвора.

Начелник крим-полиције Полицијске управе Приједор Раденко Башић убијен је из ватреног оружја 21. марта када је кренуо на посао.