latinica  ћирилица
22/06/2022 |  12:17 ⇒ 13:21 | Аутор: РТРС

Цвијановић и Додик са ветеранима: Спремни да помогну (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са представницима Удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата Српске.
Састанак у Палати - Фото: РТРС
Састанак у ПалатиФото: РТРС

Састанку је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић.

Ристо Јефтић, предсједник Удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата, рекао је након састанка да су предсједница Српске и српски члан Предсједништва показали спремност да помогну борачкој популацији.

Остојић је навео да су ветерани указали на основне пороблеме борачке популацје, а то су, како је рекао, рад ресорног министарства и лоши закони.

- Увидјели смо да су предсједница и српски члан Предсједништва БиХ спремни да помогну и да нису били довољно упознати са тим проблемима због којих се дешава огроман одлив средства који се из буџета издавају тамо гдје не треба да иду. Спремни су да се уради ревизија, показали су разумијевање и вољу да се помогне борачкој популацији - рекао је он.

Међутим, како је рекао, борци немају времена за чекање и затражиће данас пред Народном скупштином да се дио њихових закључака уредбама регулише.

Фото: РТРС

Након састанка у Палати Републике, ветерани су се окупили у Парку "Младен Стојановић", након су се упутили пред НСРС.

Фото: РТРС

Фото: РТРС