latinica  ћирилица
22/06/2022 |  13:15 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске у Станарима: Врата републичких институција широм отворена (ФОТО/ВИДЕО)

У Станарима је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са начелником ове општине Радојицом Ћелићем.
Жељка Цвијановић у Станарима - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у СтанаримаФото: РТРС

- Врата републичких институција широм су отворена за све пројекте који су значајни за грађане општине Станари - написала је предсједница Српске на Инстаграму.

Она је истакла да је много тога заједничким снагама урађено у претходном периоду, те да су данас изразили обострану опредијељеност да путем чврсте сарадње наставе и убудуће.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Након састанка са руководством општине Станари, Цвијановић је рекла да је на састанку било ријечи о пројектима које су заједнички реализовали локални ниво са републичким институцијама у које су уложена значајна средства.

- Покушавамо заједно да урадимо да се кроз инсталисање нове пословне зоне хале, за које је Влада Републике Српске у претходном периоду издвојила значајна средства, ту доведу инвеститори и отворе одређени погони који би укључивали доминантну женску радну снагу - истакла је Цвијановић.

Она је рекла да је подржала све пројекте који су стратешки важни за ову локалну заједницу - пројекат подршке младим брачним паровима и сва давања која иду из буџета према свим категоријама.

Начелник општине Станари Радојица Ћелић рекао је да је на састанку било ријечи о развоју општине, те о инфраструктурним пројектима - изградњи Дома здравља, водовода, тржнице, спортске дворане и индустријске зоне.

Он је подсјетио да је потписан уговор за изградњу Дома здравља у вриједности 3,7 милиона КМ, завршена пројектна документација и да ће за 10 дана почети радови.