latinica  ћирилица
22/06/2022 |  15:20 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

У Бечу представљене инвестиционе могућности Српске (ВИДЕО)

Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске са вршицем дужности директора ИРБ-а Драженом Врховцем на челу данас су на конференцији са аустријским привредницима и организацијама у Бечу представили инвестиционе могућности Српске.
У Бечу представљене инвестиционе могућности Српске - Фото: СРНА
У Бечу представљене инвестиционе могућности СрпскеФото: СРНА

Отворена је сарадња са потенцијалним улагачима којима су представљени инвестициони профили Српске, као и општина и градова, те активности које ИРБ спроводи у оквиру снажне промоције потенцијала Српске, саопштено је из ове банке.

На конференцији, коју су организовали Представништво Републике Српске у Аустрији и Аустријско-српски привредни форум, учествовало је око 40 представника аустријских компанија и српске пословне заједнице у Бечу, међу којима су представници фирми "Штрабаг", "Карго партнер", "Шпар" и "Конфида".

Делегација ИРБ-а састала се данас и са представницима инвестиционог фонда "Алантра", који су показали интересовање за улагање и сарадњу са компанијама у Републици Српској.

Претходне вечери одржан је састанак са представницима пословне дијаспоре у Бечу, која се ставила на располагање ИРБ-у за све будуће инвестиционе пројекте.

Првог дана посјете Бечу делегација ИРБ-а разговарала је са шефом Представништва Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем.

Дводневна посјета Бечу дио је интензивне промоције инвестиционог профила Републике Српске, као и општина и градова, које је израдио ИРБ.

Циљ комплетирања и промоције профила је привлачење страних улагања у Републику Српску, ново запошљавање и јачање привредног амбијента.

- Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима - наводе из ИРБ-а.

Како се наглашава, инвестициони профили, које ће представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.