latinica  ћирилица
22/06/2022 |  16:28 ⇒ 16:32 | Аутор: СРНА

Петричевић и Лазић разговарали о формирању индустријске зоне

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао Срни да ће се ресорно Министарство максимално укључити у рјешавање захтјева које је упутила општина за формирање индустријске зоне да би дошли до нивоа када би власништво било на општини Шековићи.
Шековићи - Петричевић, Лазић - Фото: СРНА
Шековићи - Петричевић, ЛазићФото: СРНА

Петричевић је најавио на састанку са начелником општине Шековићи Миладином Лазићем и привредницима ове општине да ће у наредном периоду тражити начине да одређене проблеме, са којима се привредници сусрећу, превазиђу и ријеше.

Он је изјавио да је привредна активност Шековића највећим дијелом базирана на дрвопрерађивачким капацитетима.

- Указано је на одређене проблеме који су мање-више познати, а тичу се динамике испоруке дрвних сортимената, прије свега стратешким предузећима који имају уговоре, а који се, нажалост, у великом дијелу не поштују од "Шума" - додао је Петричевић.

Он је навео да је на састанку било ријечи и о позитивним кретањима у областима пословног амбијента, наруџби и пословања са иностраним партнерима, као и о набавци нових технологија.

Начелник Шековића Миладин Лазић захвалио је Петричевићу на посјети и рекао да је ово прилика да се макну са "мртве тачке" када је у питању изградња пословне зоне у Тишчи.

- Указали смо на проблем који имамо са пребацивањем власништва које је сада на Републици Српској, а да бисмо могли да почнемо реализацију пројекта пословно-индустријске зоне општина мора бити власник земљишта - рекао је Срни Лазић и додао да је привреда у општини Шековићи стабилна.

Министар Петричевић посјетио је локална предузећа "Фод" које се бави финалном обрадом дрвета и "Дрињача" производњом намјештаја, резане грађе и брикета.