latinica  ћирилица
22/06/2022 |  18:14 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Андрић: Гласање поштом било нерегуларно (ВИДЕО)

Комисија за спровођење поступка опозива начелника општине Вишеград сутра отвара гласачку кутију за бројање гласова пристиглих путем поште. Тада ће бити и познати резултати референдума на којем су се грађани изјашњавали да ли су за опозив Младена Ђуровића.
Дарко Андрић - Фото: РТРС
Дарко АндрићФото: РТРС

Представници СНСД-а и странака окупљених око ове партије у коалицији поновили су сумњу у нерегуларности и незаконитости гласања поштом.

Наводе да је Комисија која је задужена да провођење поступка опозива направила пропусте.

У вишеградском СНСД-у наводе да у материјалу за гласање путем поште на пратећем папиру на коме се налазе општи подаци не постоји мјесто потписа гласача, као и пратећег комбинацијског кода.

Све ово, кажу, доводи до оправдане сумње да је од почетка рађено са намјером да се врши злоупотреба како би се утицало на коначан исход референдума.

- Из тог разлога сматрамо да је комплетно гласање поштом нерегуларно и да не може бити прихваћено. Остаје да видимо на који начин ће се изјаснити и Комисија и РИК , али свакако ове чињенице су неупитне и непобитне - изјавио је предсједник изборног штаба СНСД Дарко Андрић.

У Комисији за провођење поступка опозива кажу да је све рађено у складу са Правилником.

- Комисија за спровођење поступка опозива начелника проводила је поступак опозива начелника општине у складу са Правилником о спровођењу поступка опозива који је донијела Републичка изборна комисија. Сав је поступак проведен је у складу са одредбама датог правилника - рекла је предсједница Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине Вишеград Снежана Нешковић.

У Вишеград је пристигло 260 коверти са гласачким листићима и 200 које гласачи нису примили тако да су се те коверте вратиле у општину.

На основу списка из 2020. године 830 гласача је пријављено да гласа путем поште.