latinica  ћирилица
22/06/2022 |  19:22 | Аутор: СРНА

Прописан поступак додјеле туристичких ваучера

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да се Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о туризму прописује поступак додјеле туристичких ваучера у Републици Српској, чиме се обезбјеђује правни основ за додатни подстицај туристичкој привреди у наредном периоду, али и грађанима Српске, с циљем развоја домаћег туризма.
Сузана Гашић - Фото: РТРС
Сузана ГашићФото: РТРС

Гашићева је рекла да је општи циљ издавања туристичког ваучера мотивисање грађана да одмор проведу у Републици Српској, ради развоја домаћег туризма и повећања потрошње у Републици Српској.

- Специфични циљеви пројекта односе се на задржавање или повећање броја туристичких кретања домаћих гостију, промоцију и развој понуде мање посјећених дестинација и бројни други циљеви - рекла је Гашићева образлажући наведени нацрт.

Она је рекла да су стандарди одрживог туризма друга најзначајнија измјена предвиђена Нацртом закона.

- У овиру овог концепта планирају се активности усмјерене на заштиту животне средине, очување природне и културне баштине, развој економије за локално ставништво, стварање нових радних мјеста те јачање сарадње и умрежавање различитих субјеката у туризму - истакла је Гашићева.

Она је рекла да је Нацртом закона прописано и да се комерцијалним рафтингом може бавити искључиво регистрован пословни субјект, организован као привредно друштво или као предузетник.