latinica  ћирилица
22/06/2022 |  22:47 ⇒ 22:47 | Аутор: РТРС

Додик: У БиХ потребан унутрашњи договор (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је, гостујућ у Телерингу, да је однос Турске и њеног предсједника Реџепа Таипа Едрогана према свима у БиХ коректан и пријатељски, јер инсистира да у земљи буде постигнут договор, а не да то буде наметнуто са стране.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да је ријеч о великом лидеру који показује осјећај за проблеме у БиХ јер сматра да је потребан договор у земљи, мада је Србима јасно да ће у крајњој инстанци Турска и њен предсједник увијек бити иза Бошњака.

Према његовим ријечима, из таквог приступа дошло је до иницијативе за састанак Ердогана, предсједника Србије Александра Вучића, хрватског предсједника Зорана Милановића, те лидера из БиХ - предсједника СНСД-а Додика, СДА Бакира Изетбеговића и ХДЗ-а Драгана Човића.

Додик је подсјетио да су на такав формат разговора пристали сви осим Изетбеговића, због, како је навео, Британаца и Американаца.

Истакао је да је увијек спреман да брани српске интересе пред било ким, те подсјетио да би БиХ имала мањак вјештачког ђубрива да није било Турске јер је то омогућио Ердоган у њиховом разговору.

Додик је рекао да је позвао Ердогана да дође у Бањалуку и од њега добио обећање да ће доћи.

Говорећи о потреби договора у БиХ, Додик је указао да бошњачко Сарајево свако питање жели да наметне Републици Српској, па у те сврхе користе људе из иностранства мислећи да ће они то да заврше.