latinica  ћирилица
23/06/2022 |  07:20 ⇒ 07:21 | Аутор: ТАНЈУГ

"Орлићи" убједљиво поражени у дуелу са Енглеском (ВИДЕО)

Омладинска фудбалска репрезентација Србије убједљиво је синоћ поражена у мечу са Енглеском са 4:0 (2:0), у 2. колу Европског првенства у Словачкој.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

На мечу у Бањској Бистрици прва два гола за Енглезе постигао је нападач Тотенхема Дејн Скарлет у 5. и 40. минуту, а поготке за "Горди Албион" у другом полувремену дали су везиста Астон Виле Карни Чуквуемека у 68. минуту и фудбалер Шефилд јунајтеда Денијел Џебисон у првом минуту судијске надокнаде.

Изабраници Александра Јовића готово извјесно су испали из трке за пласман у полуфинале, с обзиром да их само теорија и право чудо могу одвести у нокаут-фазу.

Фудбалери Србије до 19 година имају један освојен бод и гол-разлику 2:6, што је три бода мање од другопласираног Израела, који је савладао Аустрију са 4:2 и има четири бода уз гол-разлику 6:4.

То значи да би у посљедњем колу, 25. јуна у 20 часова, за пролаз у нокаут-фазу Србија морала да савлада Аустрију са четири гола разлике и да се нада да ће Енглеска са три гола разлике да савлада Израел.

Енглеска је лидер Б групе са шест бодова и тријумфом је обезбиједила пласман у полуфинале, док Аустрија нема ниједан бод послије два кола и нема ни теоретске шансе да се пласира у полуфинале.

Међутим, дуел посљедњег кола између Србије и Аустрије биће значајан јер ће одредити путника у бараж за пласман на Свјетско првенство у Индонезији 2023. године.

Ривал у бици за пут на Мундијалито биће трећепласирана селекција А групе, а Србији је са пласман у бараж довољан и реми против Аустрије.